Een boekhouder inhuren of is een boekhoudpakket goed genoeg?

Spread the love

Elke kleine ondernemer weet dat het bijhouden van transacties een noodzakelijk onderdeel is van het zakendoen. Zelfs als u een bedrijfseigenaar bent die ervaring heeft met het bijhouden van boeken, is het een tijdrovende taak die tijd vergt, weg van het doen van werkelijke zaken. Het is daarom een goed idee om hulp te zoeken bij de boekhouding, of het nu gaat om het gebruik van software of het inhuren van een boekhoudservice.

Als u iemand bent die in het verleden boekhouddiensten heeft uitgevoerd, kan software de weg zijn om te gaan in plaats van het inhuren van een professional. Software vereist slechts de eenmalige aanschafprijs en eventueel een verlengingsvergoeding om het programma bij te werken naar de nieuwste versie.

Het vergt niet veel aandacht om te beseffen hoeveel minder aanschaf en vernieuwing van een computerprogramma kost dan het continu of zelfs periodiek onderhouden van een boekhoudservice. Online softwareprogramma’s kunnen de boeken voor online transacties ook automatisch bijwerken, wat u veel tijd bespaart.

Veel tijd wordt bespaard met een boekhoudprogramma

Hoewel het is gemakkelijk te zien dat computersoftware nogal wat tijd bespaart, moet worden opgemerkt dat eerdere ervaringen met de boekhouding is nuttig als gevolg van de leercurve van een nieuw programma. Als het te veel werk is om deze programma’s voor u te leren, is het een betere keuze voor u om een boekhoudservice in te huren. Er is geen training vooraf van uw kant omdat de professionals de training al hebben ontvangen en de nodige ervaring hebben opgedaan om het werk te doen.

Voor sommige ondernemers is een boekhouder toch wel handig

Het is ook beter voor sommige ondernemers om te kunnen praten met een andere persoon in plaats van te vertrouwen op een computerprogramma. Software is geweldig in het opsporen van discrepanties, maar het is dan aan u om het te ontcijferen en op te lossen. Er gaat meer tijd weg van het uitvoeren van de kerntaak van uw bedrijf. Praten met een ervaren boekhouder kan leiden tot een tijdige probleemoplossing.

Flexibiliteit is een kernwaarde

Flexibiliteit is een prachtig pluspunt van zowel boekhoudsoftware als boekhoudservices. De software stelt u in staat om een hands-on benadering van uw financiƫle transacties te onderhouden. Door het inhuren van een boekhoudservice bent u uiteraard niet direct betrokken bij het vastleggen van cijfers, maar de boekhouders zullen u rapporteren en u bewust maken van eventuele fouten of andere zaken die uw aandacht nodig hebben. Bovendien kunnen ze permanent of op basis van een tijdelijk contract worden ingehuurd. Het komt er op neer hoeveel zaken uw bedrijf doet en wat voor soort zaken het is.

Bekijk wat je zelf het fijnst vindt

Het komt er echt op neer dat er een persoonlijke voorkeur is bij de keuze tussen boekhoudsoftware en boekhoudservices. U zult moeten beslissen hoeveel ervaring u heeft, hoeveel controle u wilt behouden en hoeveel u wilt dat iemand anders naar de boeken kijkt. Welke van de twee de meeste tijd bespaart en u het gelukkigst maakt, is de keuze.


Spread the love