Handige tips die van pas komen bij het kopen van een blender

Spread the love

Het kopen van een blender is een schijnbaar eenvoudige taak. Echter, zo’n groot assortiment van blenders verkrijgbaar bij een groot aantal fabrikanten, kan verwarring snel ontstaan. Er zijn veel factoren om rekening mee te houden, zoals prestaties, functies, capaciteit, kleuren en uiterlijk. De blender die u kiest zal worden gebaseerd op uw behoeften, wensen en smaak voorkeuren en al deze gaan veel verder dan alleen ijsverpletterend vermogen. Keukenmachines zijn nou immers erg handig.

Stel jezelf vragen

Wanneer u klaar bent om uw zoektocht te beginnen, stel uzelf dan deze vragen. Waar zal ik het vooral voor gebruiken? Hoe vaak zal ik het gebruiken? Hoeveel potcapaciteit heb ik nodig? Waar zal ik het bewaren? Welke modestijl past bij mijn voorkeur? Als je deze vragen hebt beantwoord, heb je een veel beter idee van wat je in een blender wilt en kun je de mogelijkheden beperken.

Je hebt keus uit verschillende soorten blenders

De twee belangrijkste stijlen van blenders zijn aanrechtblad en handheld of onderdompeling. Werkbladmixers bieden meer kracht, meer potcapaciteit en veelzijdigheid, maar nemen ook meer ruimte in beslag in gebruik en opslag. Handblenders zijn handiger (u kunt ze in een pot of kom mengen) en nemen veel minder ruimte in beslag, maar bieden veel minder vermogen. U kunt besluiten dat het voordelig is voor u om beide te bezitten, ongeacht uw beslissing, er zijn vele opties in beide stijlen.

Welke snelheden moeten kunnen worden bereikt door de blender

Variabele snelheden zijn een optie om te overwegen. Sommige blenders zoals professionele staafmixers hebben slechts één of twee snelheden, terwijl andere voor thuisgebruik ontworpen blenders tot zestien snelheden hebben. Vraag jezelf opnieuw af wat de blender het belangrijkste gebruik van de blender zal zijn.

De kracht van een blender hangt echt af van het wattage van de motor. Hoe hoger het wattage, hoe groter het vermogen. Als je op zoek bent naar een hoog vermogen, zoek dan naar een blender met een minimum van 800 Watt. Veel van de snelheden van een multisnelheidsunit zijn niet nodig. Wat wel nodig is, is dat de blender naast de motor ook hoogwaardige geharde roestvrijstalen bladen heeft, de bladen op een blender is het meest kritische onderdeel van de totale prestaties.

Ook de kan op de blender is belangrijk om in overweging te nemen

De pot is het volgende onderdeel dat in aanmerking moet worden genomen. De potten zijn er in verschillende maten en vormen en kunnen gemaakt worden van roestvrij staal, glas of polycarbonaat (high impact plastic). Uw voorkeur zal bepalen welk type u nodig heeft, maar alle potten moeten een deksel hebben dat een lekvrije afdichting en een comfortabele handgreep biedt voor een gemakkelijke storting.

De pot moet ook vaatwasmachinebestendig zijn en een lekvrije messenaandrijving hebben. De pot moet zeer stabiel zijn wanneer hij op de motorvoet wordt geplaatst en toch gemakkelijk te verwijderen. De schenktuit moet ontworpen zijn voor een gelijkmatige en gelijkmatige doorstroming tijdens het doseren, zodat uw gemengde inhoud terechtkomt waar u ze wilt.

Het design is zeker ook niet belangrijk

Ontwerp, stijl en uiterlijk inclusief kleur zijn belangrijke factoren in uw beslissing. Blenders zijn er in een grote verscheidenheid aan stijlen zoals retro, euro en eigentijds. Voor sommige mensen wegen de prestatiefactoren zwaarder dan de uitstraling en voor anderen omgekeerd. De persoonlijke voorkeur zal voor elke persoon de overhand hebben. De waarheid is dat er zo veel modellen zijn om uit te kiezen, dat u in staat zult zijn om verdomd dicht bij, zo niet precies, wat u wilt en nodig heeft.

Blenders kunnen kosten van € 35 tot honderden euro’s. U moet verwachten dat u ten minste 50 euro  te betalen voor een goede kwaliteit eenheid. Met letterlijk honderden modellen beschikbaar is het aanbevolen dat u de tijd neemt en wat onderzoek doet voordat u een beslissing neemt. Er is een blender voor u die past bij uw behoeften, wensen en voorkeuren in de buurt perfect.


Spread the love