Handige stappen om de beste wasmachine voor thuis te kopen

Spread the love

Voordat je koopt, maak je een lijst van je ‘must-have’ functies – een grote trommel, een handwasprogramma, enzovoort – voordat je in de war raakt door de keuze. De huidige trend is dat wasmachines een groot draagvermogen, hoge centrifugesnelheden en hoge energiewaarden hebben om het wasproces energiezuiniger te maken. Om u te helpen, vindt u hier onze gids met enkele van de belangrijkste functies:

Kijk goed naar de prijs van een wasmachine

Machines met een AAA- of A+AA-classificatie (voor energiezuinigheid, was- en centrifugeerprestaties) kunnen duurder zijn, maar zijn zuiniger in gebruik en laten uw wasgoed droger.

Hoe groot moet de wasmachine zijn?

6kg machines zijn erg populair en sommige hebben zelfs vaten die geschikt zijn voor 7kg-10kg belastingen. Door het slimme ontwerp passen veel modellen met grotere vaten nog steeds in een standaard ruimte. Vergeet niet dat het bij elke machine van elke grootte voordeliger is om een volledige lading te wassen dan bij veel kleine wasbeurten.

De centrifugesnelheid

Snellere centrifugesnelheden verkorten de droogtijden en beperken het kreuken van de stof tot een minimum. Een toerental van 1200 tpm is perfect aanvaardbaar.

Gebruik van sensoren?

Een voorziening waarbij sensoren de watertoevoer-, was- en spoel- en spoeltijden, enz. aanpassen om optimale prestaties met een minimum aan energie- en waterverbruik te garanderen. Een goede eigenschap als u een watermeter heeft, of als u zuinig wilt wassen.

Kijk goed naar het bedieningspaneel

Digitale LED-displays zijn meestal eenvoudig te lezen en te gebruiken. Een ‘time to run’ display is handig en de moeite waard. Vertragingstimers betekenen dat u de machine kunt instellen om te starten en te eindigen wanneer het u uitkomt.

Welk geluidsniveau wordt er geproduceerd tijdens het wassen

Fabrikanten noemen het geluidsniveau in decibels. Vooral de in de jaren ’40 geschatte waarden worden als bijzonder stil beschouwd. Controleer het decibelniveau als uw wasmachine in een open ruimte wordt gebruikt.

Gecombineerd; een droger en een wasmachine

Als u alleen een droger voor incidenteel gebruik wilt, is een gecombineerde machine een goede optie. Nadeel is dat u niet tegelijkertijd kunt wassen en drogen, waardoor er een achterstand kan ontstaan. Normaal gesproken moet het drogen in kleinere hoeveelheden worden gedaan, maar sommige kunnen tot 5 kg drogen.

Veel goede wasmachines op de markt

De nieuwste machines van vandaag de dag bieden vaak meerdere nuttige cycli bovenop de standaardcycli die we gewend zijn, hoewel de termen die verschillende fabrikanten gebruiken om ze te beschrijven enigszins kunnen verschillen.


Spread the love