Wat Kun Je Doen Om Sneller Internet Te Krijgen, Een Aantal Adviezen Die Je Kunnen Helpen Om Betere Internet En TV Prestaties Te Behalen

snelheid internet verhogen en beveiligen
Spread the love

Het eerste wat je kunt doen om je internetsnelheid flink te verbeteren is het opnieuw opstarten van je computer of router. Doorgaans kan dit het probleem vrij snel en effectief oplossen. Je kunt de router handmatig losmaken en weer koppelen, of op de aan/uit-knop drukken die vaak op de achterkant van je internet en tv apparaat wordt aangetroffen. Soms is het ook mogelijk om via een browser in te loggen op je router en deze aan-en uit te zetten.

Wacht Even Met Aansluiten, Of Kijk Naar Een Andere Internet Provider Als Je Zeker Weet Dat Je Internet Niet Sneller Gaat Worden

Doorgaans raden we je aan om sowieso 10 seconden te wachten voordat je de router weer aansluit. Deze tijd heb je namelijk nodig om de hardware opnieuw in te stellen, toch kan dit wel flink variëren per fabrikant waardoor het slim is om vooraf altijd even in de handleiding te kijken van je apparaat. Ben je er zeker van dat het niet aan je router ligt en ben je klaar met je internet provider? Dan kan je wellicht gebruik maken van een van de mogelijkheden om te starten met internet vergelijken, door daar gebruik van te maken kun je alle providers eens langs elkaar houden om te kijken of je geen andere internet en tv provider kunt kiezen voor sneller internet.

internet en tv versnellen

Installeer Antivirussoftware, Daardoor Kan je Internet ook Een Stuk Sneller Worden

Het is mogelijk dat je iets hebt gedownload dat je niet had en dat je mallware of andere verdachte bestanden of applicaties op je computer hebt staan. Doorgaans kaapt malware uw bandbreedte, waardoor uw internetverbinding wordt vertraagd. Dat merk je direct als je van website naar website surft, alles lijkt gewoon 10x trager. Een antivirus programma kan dit voor je oplossen, en het mooie is dat je die vaak krijgt meegeleverd bij een nieuw internetpakket.

  • Als u niet al antivirussoftware gebruikt, riskeert u veilige informatie, zoals uw wachtwoorden en bankrekeninggegevens, naast het vertragen van uw internetverbinding. Malware kan ook kritieke computerbronnen stelen, zoals uw CPU.
  • Bekijk ons ​​artikel over de beste antivirussoftware om erachter te komen welke het beste voor u werkt. We bespreken ook onderwerpen zoals bruikbaarheid en functies . Als u zich alleen zorgen maakt over de beveiliging, kunt u ook onze handleiding voor de meest veilige antivirussoftware lezen.

Beveilig uw Browser

Virussen komen meestal via uw browser, dus het is belangrijk dat gebied te beschermen. Uw eerste stap zou antivirussoftware moeten zijn, maar u kunt het werk gemakkelijker maken door een veilige browser te gebruiken. Tegenwoordig zijn er talloze mogelijkheden om je browser te beveiligen tijdens het internet.

  • Als u niet zeker weet of u er een neemt, bekijk dan onze handleiding voor veilige browsers. U kunt ook extra beveiligde browsers voor bank- of andere gevoelige transacties krijgen met Bitdefender of AVG. Lees onze Bitdefender Antivirus-beoordeling en AVG-beoordeling voor meer informatie over deze services.

internet en televisie beveiligen zonder gedoe

Gebruik AdblockER OM Virussen en advertenties te blokkeren

Advertenties zijn vervelend en kunnen uw browse-ervaring verminderen, vooral als u in het begin een trage verbinding hebt. Als u geen advertenties hoeft te laden, moet u dat niet doen, omdat het meer gegevens van meerdere servers ophaalt en het langer duurt voordat de webpagina wordt geladen.

We raden je aan onze selectie van de beste pop-up blockers te bekijken. Als u de hoeveelheid gegevens die naar uw computer worden verzonden, beperkt door advertenties te blokkeren, kunt u uw browsetijden verbeteren, omdat advertenties vaak worden geladen voordat andere inhoud op de webpagina wordt weergegeven. Bovendien maakt het het gebruik van internet draaglijker.


Spread the love