Zonneboiler zelf maken voor groene energie

Spread the love

U kunt uw eigen draagbare zonneboiler maken voor zeer weinig geld. Neem hem mee als je gaat kamperen, of plaats hem in de tuin om hem te gebruiken voor de handwas als je buiten bent. U heeft gratis warm water waar u ook bent, zolang de zon maar schijnt. Minder energie verbruiken dus.

Maar wat heb je hier precies voor nodig dan?

Je hebt een auto of vrachtwagen nodig, een binnenband, deze zijn vrij goedkoop verkrijgbaar bij een onderdelenwinkel, of je kunt er gratis een ophalen bij een sloopwerf. Hier wordt je water opgeslagen, dus hoe groter het is, hoe meer warm water je kachel zal maken.

U heeft ook een tuinslang nodig, een lengte van de tuinslang, een rubberen afdichtingsmiddel, een slangpijpkoppeling om uw slang aan te sluiten op het waterreservoir, en een sproeier om als kraan te dienen, of een sproeier als u uw warm water als douche wilt gebruiken.

Hoe moet je de uiteindelijke kachel bouwen

Controleer uw binnenband op lekkage door deze gedeeltelijk op te blazen en vervolgens onder te dompelen in water. Controleer op bubbels, als u een stijging ziet, zal het laten zien waar het gat is. Repareer eventuele gaten met behulp van een lekbreparatieset. Zodra de slang luchtdicht is, snijdt u een gat in de slang tegenover de klep.

Maak dit gat net groot genoeg om het uiteinde van uw slangkoppeling te kunnen opvangen. Steek de koppeling in dit gat en dek het af met een rubberen oplossing om het op zijn plaats af te dichten. Sluit uw slang en mondstuk aan op de koppeling en daar is uw zonneboiler compleet.

Vervolgens is het vullen van de boiler de bedoeling

Om uw boiler te vullen kunt u gebruik maken van een trechter, en slecht water in de slang. De andere methode is, als u het slangpijpje sluit en de band opblaast. plaats dan het uiteinde van de slang in een waterlichaam, eventueel een meer als u kampeert, of een regenwaterkolf als u in de tuin bent, en laat de lucht uit de band komen, dan zuigt het water op bij het uittreden van de lucht uit de slang.

Hoe moet je deze zonneboiler gebruiken

Eenmaal gevuld, laat het gewoon in de zon staan om te verwarmen. Als u hem op het dak, de kap van een auto of het dak van een camper plaatst, wordt hij het snelst verwarmd. Als hij in de tuin staat, is het ideaal om hem op een schuurtje of buitendak te plaatsen. Om te gebruiken kunt u ofwel boven een tak van een boom hangen, of hem op een andere manier optillen.

De zonneboiler opruimen na gebruik

Om de binnenband leeg te maken en op te rollen. Het kan gemakkelijk in een rugzak, of kleine koffer, worden opgeborgen. Uw verwarming kan in een mum van tijd worden opgezet en gebruikt. U kunt uw draagbare zonneboiler nu overal gebruiken waar u maar wilt. Geniet van uw gratis warm water.


Spread the love