Handige tips voor vrouwen bij het kopen van een auto

Spread the love

Ik las een zeer sprekend voorbeeld in een blogbericht van hoe vrouwen zich voelen bij het kopen van auto’s, dat zeker een herhaling waard is. Mannen kunnen beginnen te begrijpen hoe het voelt voor *de meeste* vrouwen om een tweedehands autokavel of een nieuwe dealer binnen te lopen op zoek naar een autoprijs, door hun kinderen eenvoudigweg mee te nemen naar een peuterspeelzaal die tijdens de gebruikelijke werktijden wordt gehouden.

Ongeveer 90% van de ouders zal er vrouwelijk zijn, en mannen kunnen snel begrijpen dat hetzelfde gevoel geldt voor vrouwelijke autokopers! Vandaag hebben we enkele tips voor vrouwelijke autokopers om dat ‘vis uit het water’-gevoel achter ons te laten en een goede prijs te krijgen voor uw volgende autoaankoop, van het vooraf regelen van de autoleasing tot het bellen naar voren.

Ga eerst zoeken naar de goedkoopste lening voor een auto

Gebruik een auto-financieringsmakelaar om de best mogelijke deal te krijgen – er zijn makelaars in AustraliĆ« die daadwerkelijk garanderen dat ze zullen vinden u de best mogelijke lening voor uw situatie. Wetende dat u de kracht heeft die ‘cash’ in uw hand overbrengt kan een aangeboren gevoel van vertrouwen creĆ«ren bij de verkoper.

Een vrouwelijke verkoper is vaak beter

Maak een shortlist van dealers die u wilt bezoeken om te zien of zij het juiste voertuig voor u hebben. Bel dan vooruit en vraag of er vrouwelijke verkopers zijn. Als u net als de meeste vrouwen die onlangs zijn ondervraagd, zou u zich waarschijnlijk meer op uw gemak voelen bij het onderhandelen met een vrouw dan met een man. Bezoek dus eerst de dealers die vrouwelijke verkopers hebben. Maar als de voertuigen niet bij u passen, wees dan niet verlegen om verder te gaan.

Ga niet zomaar akkoord met een aanbod

Er zijn letterlijk honderdduizenden auto’s die je zou kunnen kopen. Het hoeft niet degene te zijn waar je nu naar kijkt. Nooit het gevoel dat je een bepaalde auto moet kopen …. het is gewoon niet waar. Zelfs als u een half uur van de tijd van de verkoper in beslag hebt genomen, zelfs als u hem voor een proefrit hebt genomen, zelfs als u al gevraagd heeft om een goedkope autolening te krijgen van de dealer. Alleen een handtekening op de stippellijn voorkomt dat u wegloopt.

Bekijk de nieuwprijs van de auto die je wilt kopen

Vaak kunt u erachter komen wat een autodealer heeft betaald voor een nieuw automodel (hoewel er voor gebruikte auto’s natuurlijk niet zo’n gereedschap is!). Het denken aan al het geld dat een dealer verdient, rechtstreeks uit uw zak, is vaak voldoende stimulans om wat harder te onderhandelen.

Bestel nooit accessoires bij de dealer

Als u een aantal van de extra’s of accessoires wilt krijgen, bel dan met de monteurs om te weten te komen wat ze u zouden vragen om ze te implementeren. Meestal zult u merken dat accessoires gewoon een andere manier zijn om de marges van een dealer op een auto te verhogen… en uw banksaldo te verlagen!


Spread the love